Guitar Shred Show - Mr. Fastfinger (www.guitarshredshow.com)

Tuotanto yhtiö: Elektrik Pyjamas
Tuotanto, ohjaus, suunnittelu, animaatio, sävellys: Mika Tyyskä
Käsikirjoitus: Liina Toiviainen, Mika Tyyskä
Tuotantosuunnittelu: Liina Toiviainen
Grafiikka: Mika Tyyskä, Arto Rajahalme
Animaatioassistentti: Sony Kåhre
Pelikoodi: Mika Tyyskä, Pekka Vesala, Ilmari Kuula

Ääninäyttelijä:
Vesa Eloranta (Mr.Fastfinger)

Muusikot:
Mika Tyyskä (kitara)
Lasse Rantanen (basso)
Thomas Törnroos (rummut)

Asiakas:
TC Electronic (yhteistyökumppani, The Magic Carpet Tour)

Guitar Shred Show on Internetissä toimiva vuorovaikutteinen kitarakoulu, jossa Mr. Fastfinger opastaa kävijöitä kitaransoiton saloihin. Sivusto on interaktiivinen peli- ja opetuspaketti, joka on suunnattu kitaristeille ja muusikoille sekä aivan tavallisille musiikista kiinnostuneille harrastajille. Sivuston tarkoituksena on paljastaa kaikille hevikitaroinnin salaisuudet, opetuksen, pelien ja viihdyttävien tarinoiden avulla. 80-luvulta tutut kitaraopetusvideot on viety uudelle tasolle interaktiivisen median avulla.

Guitar Shred Show julkaistiin alun perin vuoden 2005 heinäkuussa. Silloin julkaistiin The Mountain of Tapping Dwarves -opetuskokonaisuus. Se on interaktiivinen tarina, jossa Mr. Fastfinger joutuu taistelemaan paikastaan kitarasankarina. Tarinan alkaa oppitunnilla, Mr. Fastfingerin näyttäessä esimerkkiä. Käyttäjä painelee tietokoneensa näppäimistön kirjaimia, ja Fastfinger tottelee kuin marionettinukke. Kotikitaristi voi opetella materiaalia omalla soittimellaan nuotinnusten ja hahmon esimerkin avulla. Opiskelu huipentuu interaktiiviseen tarinaan, joka kaikkien käänteiden jälkeen päättyy jameihin ystävien seurassa.

Vuoden 2007 alussa nähtiin Mr. Fastfingerin uusi tuleminen. Tammikuussa Fastfinger lähti ensimmäiselle opetuskiertueelleen, The Magic Carpet Tourille. Se on seitsemän osainen seikkailu, jossa Fastfinger saa pelin alussa haasteen lähteä selvittämään musiikillisten moodien salaisuuksia. Hän kulkee pelissä lentävällä taikamatolla paikasta ja seikkailusta toiseen. Tarinan lomassa käyttäjällä on mahdollisuus pysähtyä opettelemaan kitarasooloja omalla kitarallaan. Mittava kiertue huipentuu Fastfingerin ja hänen gurunsa tapaamiseen. Pelin jaksot julkaistaan yksi kerrallaan kuukauden välein, tammikuusta heinäkuuhun. The Magic Carpet Tour on valmistunut yhteistyössä tanskalaisen musiikkilaitevalmistaja TC Electronicin kanssa.

The Magic Carpet Tourin tarkoitus on viedä interaktiivinen opettaminen uudelle tasolle. Tällä kertaa haluttiin etsiä uusia tapoja tehdä oppimisesta entistä mielekkäämpää. Oppiminen naamioitiin peliformaattiin. Sivustolle haluttiin myös tuoda lisää musiikillista tietoa. Uusi peli ei ole pelkästään temppukoulu, vaan se haastaa muusikot tutkimaan muita musiikillisia moodeja kuin vain perinteisiä molli ja duuri. Duuriasteikon seitsemän moodia kääntyi kätevästi seitsemäksi pelijaksoksi, joiden taustalla on edelleen tilaan tarinankerronnallisille elementeille.

Julkaisun jälkeen sivustolla on käynyt noin 2 miljoonaa kävijää ympäri maailmaa. Guitar Shred Show on kerännyt huomiota myös alan kilpailuissa. Viimeksi sivusto valittiin Suomen edustajaksi kansainväliseen World Summit Award kilpailuun e-Entertainment -sarjassa. Muita palkintoja on tullut Prix Möbius International 2006 -kilpailussa Montrealissa, Prix Möbius Nordica-, Flash Forward 2006-, Top Talent Award 2005 -kilpailuissa.